DomovPodjetjeOrganizacijaPoslovodstvo

Poslovodni direktor družbe je Zmago Skobir.

Zmago Skobir je bil za poslovodnega direktorja družbe Aerodrom Ljubljana, d.o.o., imenovan marca 2015, po zaključku prodaje Aerodroma družbi Fraport AG in preoblikovanju iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo.

Aerodromu Ljubljana se je pridružil leta 2002, sprva kot svetovalec uprave, leto za tem je bil imenovan za člana, julija 2007 pa za predsednika uprave. V upravi je bil odgovoren za prometno-tehnični sektor, komercialni sektor, aeroinženiring, pravno področje in področje korporativnega komuniciranja.

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, pravosodni izpit je opravil na Višjem sodišču v Ljubljani, specializacijo pa na pravni fakulteti v Beogradu. Njegove izkušnje na področju letalstva in turizma so izjemno bogate. Kot komercialni direktor je v Adrii Airways deloval v letih 1984-1998, ko je bil odgovoren za vzpostavitev prve redne linije domačega prevoznika in partnerstva s prevoznikom Lufthansa. V tem času je v Nemčiji ustanovil in vodil podjetje Adria GmbH-Frankfurt ter odprl letalsko povezavo s Frankfurtom. Poslovno pot je nadaljeval z vodenjem podjetja Globtour. Bil je idejni vodja ustanovitve turističnega konzorcija SPOT (Slovenian Power of Tourism), ki ga je tudi vodil, član strokovnega sveta za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo in član strokovnega sveta pri Slovenski turistični organizaciji. Na Ekonomski fakulteti na podiplomskem študiju je predaval o letalskem turizmu in letalskih prevoznikih. Od leta 2006 je član upravnega odbora ACI Europe, ki pomembno vpliva na oblikovanje evropske letališke in prometne politike. Zaključuje znanstveni magistrski študij na Fakulteti za pomorstvo in logistiko.