DomovMedijiSporočila za medije

Pomembno obvestilo: Začasna omejitev zračnega prometa do 13. aprila

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 prepovedala opravljanje potniških zračnih prevozov v Republiki Sloveniji. Odlok začasno prepoveduje opravljanje mednarodnega zračnega prevoza potnikov iz vseh držav v Republiko Slovenijo, tudi znotraj Evropske unije, do 13. aprila 2020. Z morebitnimi novimi informacijami vas bomo seznanjali sproti.

Prepoved ne velja za tovorni promet, posebne zračne prevoze brez prevoza potnikov in državne lete.

Morebitne druge izjeme se bodo izvajale na podlagi odobritve ministrstva, pristojnega za infrastrukturo in ministrstva, pristojnega za zunanje zadeve.

Potnike obveščamo, da so vsi potniški leti v omenjenem obdobju odpovedani. Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se za podrobnejše informacije obrnejo na letalskega prevoznika ali prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice. Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Žal nam je za morebitne nevšečnosti. Začasna omejitev zračnega prometa je v skladu z odločitvijo vlade RS nujen ukrep za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa.

Veselimo se, da vas na letališču ponovno pozdravimo, ko bo to mogoče!

Zg. Brnik, 29. 3. 2020