DomovMediji

Dostop do ploščadi splošnega letalstva

Oživljanje ljubljanskega letališča po epidemiji in njenih posledicah na letalsko panogo ter konkretno na naše letališče prinaša nekatere spremembe v njegovem delovanju, tudi na področju splošnega letalstva. 

Prostore splošnega letalstva smo preselili v prostore glavnega potniškega terminala. Potnike sprejemamo neposredno ob vhodu v terminal desno, kamor vodijo oznake VIP STORITVE, SPLOŠNO LETALSTVO, posadka pa naj se ob prihodu zglasi na službeni varnostno kontrolni točki in kontaktira službo za kontrolo oskrbe in balansiranja letal na telefonski številki 04 20 61 214. Dostop do ploščadi splošnega letalstva odslej ua potnike in posadko poteka skozi službeno varnostno kontrolno točko, ki deluje med 6. in 21. uro. Izven omenjenega časa je dostop do ploščadi omogočen prek varnostno kontrolne točke R1 (vhod po cesti med vzdrževanjem in letališkimi gasilci). Za dostop je potrebna rumena letališka priponka ali predhodna najava na elektronski naslov varnostno operativnega centra security@fraport-slovenija.si.

Za parkiranje je na voljo parkirna garažna hiša neposredno ob terminalu, odprto parkirišče ali območje za kratkotrajno ustavljanje. več informacij o parkirnih povrpinah najdete tukaj

V primeru nejasnosti ali dodatnih informacij vas prosimo, da nas kontaktirate - stiki so na voljo tukaj.

Zg. Brnik, 2. 7. 2020