DomovMediji

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. 

Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Mednarodne lete v Slovenijo opravljajo spodaj našteti prevozniki, ki trenutno ponujajo naslednje frekvence letov:

  • Air Serbia (trikrat tedensko v Beograd),
  • Lufthansa (petkrat tedensko v Frankfurt),
  • Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul), 
  • Aeroflot (enkrat tedensko v Moskvo).
     

V zimskem voznem redu se bo predvidoma vrnil še prevoznik Air France, in sicer marca z dvemi leti na teden v Pariz

Upamo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi letalski prevozniki, ki so pred epidemijo leteli k nam: Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, easyJet v London, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London in Finnair v Helsinke.

Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejamo, da bo čarterski promet v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot preteklo sezono. Na podlagi informacij turističnih agencij in pa čarterskih prevoznikov bodo v poletni sezoni na voljo čarterska potovanja na grške otoke, na Djerbo, Madeiro, v Antalyo in v Egipt. Če bodo dovoljevale epidemiološke razmere in bo povpraševanje zadostno, se bodo omenjenim pridružili tudi leti v Španijo (Tenerifi) in Združene arabske emirate (Dubaj).

Informativni sezonski vozni red poletov z Brnika, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov, je na voljo tukaj. Ker skoraj dnevno prihaja do sprememb pri napovedi in izvedbi letov potnikom svetujemo, da se za točne informacije o možnostih letov v realnem času pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov ali na prodajnih mestih, kjer so kupili letalsko vozovnico.  

Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Novi varnostni ukrepi

V letalskem svetu se je v zadnjem obdobju marsikaj spremenilo, a varnost naših potnikov ostaja na prvem mestu. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe. Prosimo, da se pred prihodom na letališče z njimi seznanite – kliknite tukaj, in tako potovanje začnete varno in brez skrbi.

Veselimo se, da vas ob vašem naslednjem potovanju ponovno pozdravimo in varno pospremimo na pot! 

Zg. Brnik, 1. 3. 2021