DomovMediji

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

Zaradi posledic epidemije virusa covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Ljubljansko letališče je za potniški promet ponovno odprto od 12. maja, odkar je vlada preklicala prepoved opravljanja mednarodnega letalskega potniškega prometa.

Na Brniku je promet vedno bolj živahen, saj se letalski prevozniki postopoma vračajo. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od sproščanja omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Mednarodne lete v Slovenijo so že vzpostavili spodaj našteti prevozniki, ki trenutno ponujajo naslednje frekvence letov:

  • Air Serbia (štirikrat tedensko v Beograd),
  • Montenegro Airlines (enkrat tedensko v Podgorico),
  • Lufthansa (dvanajstkrat tedensko v Frankfurt),
  • Wizz Air (dvakrat tedensko na bruseljski Charleroi),
  • Transavia (dvakrat tedensko v Amsterdam),
  • Air France (dnevno v Pariz),
  • Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul), 
  • easyJet (enkrat tedensko v Berlin in s septembrom dvakrat tedensko v London), 
  • LOT Polish Airlines (štirikrat tedensko v Varšavo).

Upamo, da se čim prej vrnejo še drugi prevozniki, ki so letenje napovedali za poletno sezono 2020 oz. zimo 2020/2021.

Dobrodošla sprememba pri povezavi v Frankfurt, še posebej za poslovne potnike, je izboljšanje urnika letov, saj prevoznik z letalom na ljubljanskem letališču noči in opravlja jutranji let v Nemčijo ob 7. uri.

Informativnih sezonski vozni red poletov z Brnika, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov, je na voljo tukaj. Ker pogosto prihaja do sprememb pri napovedi in izvedbi letov potnikom svetujemo, da se za točne informacije o možnostih letov pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov.  

Čarterski leti z ljubljanskega letališča so trenutno na voljo na grške otoke. O prodaji počitniških paketov se lahko potniki pozanimajo pri agencijah Palma, Kompas, Relax in Intelekta.

Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se o statusu njihovega leta ali podrobnejših informacijah pozanimajo pri letalskem prevozniku ali prodajnem mestu, kjer so kupili letalske vozovnice. Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Novi varnostni ukrepi

V letalskem svetu se je v zadnjem obdobju marsikaj spremenilo, a varnost naših potnikov ostaja na prvem mestu. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli nove ukrepe. Prosimo, da se pred prihodom na letališče z njimi seznanite – kliknite tukaj, in tako potovanje začnete varno in brez skrbi.

Veselimo se, da vas ob vašem naslednjem potovanju ponovno pozdravimo in varno pospremimo na pot! 

Zg. Brnik, 19. 8. 2020