DomovMediji

Ponovno vzpostavljena letalska povezava z Brusljem

Od danes, 4. novembra 2019 naprej, je Slovenija ponovno povezana z Brusljem. S šestimi leti na teden bo na tej povezavi z 141-sedežnim letalom Airbus A319 letela družba Brussels Airlines, članica skupine Lufthansa in združenja Star Alliance.

Ponovno vzpostavitev letalske povezave s srcem Evrope je pokomentiral mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev pri Fraportu Slovenija: »Veseli me, da je Brussels Airlines prepoznal tržni potencial in se tako hitro odločil za vzpostavitev letenja.Prepričan sem, da bo s privlačno mrežo letov pritegnil številne poslovne in turistične potnike. Verjamem, da se bo to že v začetnem obdobju letenja odrazilo na dobri zasedenosti letal in bo prevoznik linijo kmalu okrepil z dodatnimi zmogljivostmi«.

Med glavnim bruseljskim in ljubljanskim letališčem je lani potovalo 74.235 potnikov, od tega jih je 16 odstotkov lete nadaljevalo na druge destinacije. Po številu prepeljanih potnikov je bila ta povezava na ljubljanskem letališču osma po vrsti (za Istanbulom, Frankfurtom, Londonom Stansted, Parizom, Amsterdamom, Zürichom in Münchnom).

Prvi let Brussels Airlines in prve potnike smo pozdravili z vodnim krstom, letalsko povezavo pa simbolično odprli z rezanjem traku. Potnike v prihodu in odhodu smo presenetili s torticami na palčkah v barvah prevoznika.

Prevoznikov vozni red letenja bo potnikom omogočal časovno priročno nadaljevanje poti prek mreže povezav, ki jo Brussels Airlines ponuja z Letališča Bruselj – med drugim do Berlina, Kopenhagna, Lizbone, London Heathrowa, Madrida, Osla in Tel Aviva. Brussels Airlines sicer Bruselj povezuje z več kot 100 destinacijami po svetu – poleg po Evropi leti še v Afriko, Severno Ameriko in Tel Aviv.

Vozni red (lokalni časi)

 

Številka leta

Dan

Odhod iz

Čas odhoda

Prihod v

Čas prihoda

SN3343

12345-7

Bruselj

15:30

Ljubljana

17:10

SN3344

12345-7

Ljubljana

17:55

Bruselj

19:45

 

Ponudbo letov do Bruslja dopolnjuje še nizkocenovni prevoznik Wizz Air, in sicer z leti na drugo bruseljsko letališče, Charleroi. Nizkocenovnik  je lani na tej povezavi prepeljal 33.642 potnikov.

Fotografije: Peter Irman

Zg. Brnik, 4. 11. 2019