DomovMediji

Pripnite si roza pentljo v podporo boju proti raku dojk

Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških, več kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. To pomeni, da vsak dan nekje v Sloveniji več kot tri ženske izvedo za diagnozo, vsaj ena pa umre, to pa niso samo številke, to so žene, mame, hčere, prijateljice in sodelavke.

Rak je bolezen, ki danes lahko prizadene tudi mlajše ljudi, zato naj bodo zgoraj omenjene besede v opomin vsem, da se spomnimo, da smo za svoje zdravje v prvi vrsti odgovorni sami in da lahko z redno telesno aktivnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano ter vzdrževanjem telesne teže veliko naredimo za svoje zdravje.

Vsi, ki so se borili s to zahrbtno boleznijo, se zavedajo, da prihodnost ni samoumevna in da je preventiva izjemnega pomena. Redno in pravilno mesečno samopregledovanje je ključno za odkrivanje zgodnjih sprememb dojk. Zato namenite pet minut mesečno za lepšo in zdravo prihodnost. Vas in vaših najbližjih!

Aktivnostim združenja, z naslovom Zdrav življenjski slog danes za zdravje v prihodnosti, se je letos pridružil tudi Fraport Slovenija. Za namene osveščanja smo pripravili kreative za digitalne zaslone, potniški terminal oddeli v rožnato ter s tem podprli Rožnati oktober. V njenih barvah so 15. oktobra, na dan zdravih dojk, na akcijo opozarjale tudi zaposlene iz službe za oskrbo potnikov.

Zg. Brnik, 18. oktober 2019