DomovMediji

Lufthansa, SWISS in Brussels Airlines z novimi leti z ljubljanskega letališča

Družba Lufthansa Group Airlines je sporočila, da bo s sredino oktobra vzpostavila lete z ljubljanskega letališča do vozlišč v Frankfurtu, Münchnu, Bruslju in Zürichu ter tako potnikom približala tudi njihovo globalno mrežo letov. Vozovnice so že v prodaji. 

Najprej bodo vzpostavljeni leti prevoznika SWISS, ki bo sprva (v obdobju od 16. 10. do 25. 10.) lete z ljubljanskega letališča v Zürich ponujal petkrat tedensko. Z zimskim voznim redom (od 27. oktobra naprej) pa bo letenje razširil na vsak dan. 

Z Brnika v Frankfurt bo z zimskim voznim redom, 27. oktobra 2019, začela dvakrat dnevno leteti Lufthansa. Sledila bo vzpostavitev njene povezave v München, kamor bo lete ponujala dnevno od 1. novembra naprej. 

4. novembra bo z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Bruselj začel leteti še Brussels Airlines, in sicer šestkrat na teden.

Prevozniki iz skupine Lufthansa bodo tako z omenjenimi leti in s svojo mrežo povezav naprej slovenskim potnikom približali svet, Slovenijo pa tujim potnikom. Potniki lahko vozovnice za vse omenjene povezave že rezervirajo na spletnih straneh prevoznikov in prek večine slovenskih turističnih agencij. 

Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija, je ob najavi prihoda novih prevoznikov povedal: "Ponovna vzpostavitev povezav do pomembnih poslovnih središč in letalskih vozlišč kot so Frankfurt, München, Zürich in Bruselj potrjuje našo napoved, da bodo tržno zanimive povezave z ljubljanskega letališča kmalu nadomeščene. Prizadevali si bomo k nadaljnji širitvi mreže poletov in izboljševanju povezljivosti našega letališča."

Zg. Brnik, 2. oktober 2019