DomovMediji

Brussels Airlines od novembra z ljubljanskega letališča v Bruselj

Prevoznik Brussels Airlines, član skupine Star Alliance, je danes napovedal vzpostavitev letov z ljubljanskega na bruseljsko letališče. Z letenjem bo začel v letošnjem zimskem voznem redu, 4. novembra, in sicer šestkrat tedensko. Letalske vozovnice za povezavo, ki je zanimiva za poslovne in turistične potnike, so že v prodaji. 

Na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana novembra z neposrednimi rednimi leti prihaja Brussels Airlines, ki bo Slovenijo z belgijsko prestolnico povezoval s šestimi leti na teden. Prevoznikov vozni red letenja bo potnikom omogočal časovno priročno nadaljevanje poti prek mreže povezav, ki jo Brussels Airlines ponuja z Letališča Bruselj – med drugim do Berlina, Kopenhagna, Lizbone, London Heathrowa, Madrida, Osla in Tel Aviva. Prevoznik sicer Bruselj povezuje z več kot 100 destinacijami po svetu – poleg po Evropi leti še v Afriko, Severno Ameriko in Tel Aviv.

Vozni red (lokalni časi)

Številka leta Dan Odhod iz Čas odhoda Prihod v Čas prihoda
SN3343 12345-7 Bruselj 15:30 Ljubljana 17:10
SN3344 12345-7 Ljubljana 17:55 Bruselj 19:45

 

Belgijski prevoznik bo letenje opravljal s 141-sedežnim letalom Airbus A319. Letalske vozovnice bodo za rezervacijo na voljo od jutri, 2. oktobra naprej, na spletni strani prevoznika brusselsairlines.com in prek turističnih agencij ter drugih prodajnih kanalov. 

Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija je napoved prihoda prevoznika pozdravil z naslednjimi besedami: »Veseli smo, da se je na potrebe trga po prenehanju letenja Adrie Airways tako hitro odzval belgijski Brussels Airlines. Prepričan sem, da bo prevoznik s privlačno mrežo letov pritegnil številne poslovne in turistične potnike. Upamo, da se bo to odrazilo na zasedenosti letal že v začetnem obdobju letenja in bo prevoznik v prihodnje linijo okrepil z dodatnimi leti.«

Zg. Brnik, 1. 10. 2019