DomovMediji

Obžalujemo prenehanje letenja Adrie Airways, zavezani k nadaljnjemu razvoju

V Fraportu Slovenija obžalujemo predlog stečaja Adrie Airways, ki je bila naša najpomembnejša poslovna partnerica od odprtja letališča leta 1963 dalje. Vsem sodelavcem Adrie Airways se zahvaljujemo za dolgoletno odlično sodelovanje. Trenutno je naša prva skrb namenjena potnikom, ki so ostali brez letalskih povezav ter zagotavljanje rednosti in varnosti letalskih operacij na ljubljanskem letališču.
 
Zaradi stečaja so ukinjeni vsi leti Adrie Airways z Brnika: Amsterdam, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Kopenhagen, Manchester, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofija, Tirana in Zürich.
 
V trenutnem voznem redu imamo povezave 10 letalskih prevoznikov, ki letijo na naslednje destinacije: Aeroflot (Moskva), Air France (Pariz), Air Serbia (Beograd in Niš), easyJet (London Gatwick in Stansted ter Berlin), Finnair (Helsinki), LOT Polish Airlines (Varšava), Montenegro Airlines (Podgorica), Transavia (Amsterdam), Turkish Airlines (Istanbul) in Wizz Air (Bruselj Charleroi in London Luton).
 
 
Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija, je o nadaljnjem razvoju prometa na ljubljanskem letališču povedal: »Zmogljivosti letalskih družb, ki na ljubljansko letališče že letijo, se že povečujejo, hkrati so naše aktivnosti usmerjene v čim prejšnjo vzpostavitev povezav z novimi letalskimi prevozniki. Ker letalski prevozi obstajajo predvsem zaradi potreb trga in povpraševanja po potovanjih z letali, se pričakuje relativno hitra vzpostavitev tistih povezav, ki so tržno zanimive. Prepoznavnost Slovenije na tujih trgih se povečuje, posledično se povečuje zanimanje za potovanja v Slovenijo.« 
 
Novost: Brussels Airlines šestkrat tedensko v Bruselj
 
Vozni red za zimsko sezono je še v pripravi. Vse novosti v voznem redu ljubljanskega letališča bomo sproti in aktivno najavljali. Prizadevali si bomo, da bo obdobje, ko izbira linij ni zadostna, čim krajše.
 
Prva ponovno uvedena povezava je Bruselj. Letalski prevoznik Brussels Airlines je najavil začetek letenja z ljubljanskega letališča s 4. novembrom letos. Z letalom Airbus A319 bodo med Brusljem in Ljubljano leteli šestkrat na teden, prodaja vozovnic pa se začne jutri.
 
 
Število potnikov, ki so potovali čez ljubljansko letališče, se je lani povečalo za 7,7 %, v prvih osmih mesecih letošnjega leta pa za 3,7 %. 
 
Trdno verjamemo v nadaljnjo rast prometa na našem letališču, zato vlagamo v posodabljanje letališke infrastrukture in povečevanje zmogljivosti. V petih letih bo Fraport Slovenija za investicije namenil več kot 40 milijonov evrov, od tega polovico v nov potniški terminal.
 
Informacije za potnike
 
Vsem, ki so kupili vozovnice za lete Adrie Airways svetujemo, da se obrnejo na prodajno mesto, kjer je bila vozovnica kupljena. Z informiranjem pomagamo tudi v našem centru za stike s potniki, ki smo ga v teh dneh okrepili. Relevantne informacije bomo sproti objavljali še na spletni strani www.fraport-slovenija.si, na facebook.com/LJUairport/ ter preko medijev.
 
Zg. Brnik, 1. 10. 2019