Norwegian z ljubljanskega letališča s povezavo v Kopenhagen

Letalski prevoznik Norwegian je danes vzpostavil novo letalsko povezavo z ljubljanskega letališča. Slovenijo bo dvakrat tedensko povezoval s Kopenhagnom ter s tamkajšnjega letalskega vozlišča ponujal tudi priročne povezave naprej po drugih nordijskih državah.

Danes so na ljubljanskem letališču prvi let prevoznika Norwegian pozdravili z vodnim pozdravom in tako simbolično odprli novo  direktno povezavo v Kopenhagen.

Potnikom bodo leti na voljo  dvakrat na teden, sprva ob ponedeljkih in petkih, v vrhuncu poletne sezone pa ob torkih in sobotah. Prevoznik bo lete opravljal s 189-sedežnim letalom Boeing 737-800. V voznem redu prevoznika je odhod z ljubljanskega letališča predviden ob 8:45, prihod v Kopenhagen pa ob 10:40.

Norwegian

Turkish

"Z navdušenjem pozdravljamo nove lete Norwegiana v Kopenhagen, saj je bil ta visoko na seznamu naših želja in želja potnikov. Še pred začetkom visoke sezone je mreža Letališča Ljubljana bogatejša za priljubljen turistični cilj, največje severnoevropsko letalsko vozlišče pa je tudi dobra odskočna deska za odkrivanje preostalih nordijskih držav ter povezovalne lete v Severno Ameriko. Nova povezava bo ustvarjala tudi pritok turistov, saj letališče Kopenhagen za odskočno desko v Evropo poleg Dancev uporabljajo tudi številni Švedi in Norvežani. Hvaležni smo za prevoznikovo odločitev, da vstopi na slovenski trg in Ministrstvu za infrastrukturo, ki je k tej pripomoglo s subvencijami," je ob uvedbi novih letov dejala  poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

Norwegian

Turkish

Letalski prevoznik Norwegian se ponaša z nazivom enega najbolj točnih letalskih prevoznikov v Evropi v letu 2023. Potniki ga izberejo zaradi privlačne ponudbe letov in sodobne flote letal, izkazujejo mu tudi visoko stopnjo zaupanja.

Norwegian

Carterji

V poletnem voznem redu bo z ljubljanskega letališča 22 letalskih prevoznikov zagotavljalo lete na  25 rednih letalskih linijah, tudi do največjih evropskih in svetovnih vozlišč ter tako zagotavljalo povezanost s svetom. Poleg danes vzpostavljenih v Kopenhagen velja med najbolj svežimi pridobitvami izpostaviti še lete v Luksemburg in Rigo. Vse tri omenjene povezave bodo zaživele tudi ob podpori spodbud države v okviru Javnega razpisa za večjo letalsko povezljivost Slovenije, kot enega od prvih ukrepov za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije. Konec julija se bo v nizu novih pridružila še letalska povezava v Madrid. Bogato bodo ponudbo ljubljanskega letališča dopolnili tudi čarterski leti na 57 počitniških destinacij.

Norwegian

Potniki

Kontakt

Korporativno komuniciranje

Medijska vprašanja

PR@fraport-slovenija.si +38642061117