Ljubljansko letališče s certifikatom Airport Health Accreditation

Zg.Brnik, 25. 3. 2021 - Fraport Slovenija je bil uspešen pri presoji o izvajanju ukrepov s področja ukrepov za zaščito pred novim koronavirusom na ljubljanskem letališču. S tem je pridobil certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International) in se pridružil družini letališč, ki potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene. Tudi s tem se letališče pripravlja na aktivnejši zagon prometa, ko se epidemija umiri.

aha-certifikat_C.jpg

 

AHA je postopek ocenjevanja pogojev in organizacije, ki zagotavlja varno letališko izkušnjo v skladu s priporočenimi zdravstvenimi ukrepi, določenimi v smernicah za ponovni zagon in obnovo letalskega prometa. S programom uporabnikom sporočamo, da so certificirana letališča varna in da izvajajo vse previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za javno zdravje. Program je bil razvit na podlagi dobrih praks in v skladu s priporočili ICAO-jeve skupine za obnovo letalskega prometa.

“Uvedbo zaščitnih ukrepov za potnike in zaposlene ter vzpostavitev Covid testne točke smo nadgradili še z Airport Health Accreditation. S certifikatom dokazujemo, da je naše letališče varno za potovanja in da spoštujemo najvišje higienske standarde.”

»Čas med epidemijo, ko so možnosti za potovanja omejene in je letalskih potnikov malo, smo izkoristili za izpopolnjevanje varnosti v smislu zdravstvenih in higienskih ukrepov, ki služijo zaščiti potnikov in zaposlenih. Uvedbo zaščitnih ukrepov za potnike in zaposlene ter vzpostavitev Covid testne točke, ki potnikom in zunanjim zainteresiranim daje možnost testiranja na koronavirus pred ali po potovanju neposredno na letališču, smo nadgradili še z AHA (Airport Health Accreditation). Na pridobitev smo ponosni, z njo pa dokazujemo, da je naše letališče varno za potovanja in da spoštujemo najvišje higienske standarde,«  je povedal  Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103