flydubai z neposredno letalsko povezavo iz Slovenije v ZAE

Zg. Brnik, 24. september   -  Ljubljansko letališče bo prvič z neposrednimi leti povezano z Združenimi arabskimi emirati. Lete v Dubaj vzpostavlja nizkocenovni letalski prevoznik flydubai, ki bo na priljubljeno vozlišče s povezavami na vse konce sveta letel trikrat tedensko.
flydubai_vodni krst.JPG

www.peterirman.com

Novega prevoznika flydubai s sedežem v Združenih arabskih emiratih smo z vodnim krstom na ljubljanskem letališču pozdravili danes nekaj po 14. uri. Neposredno letalsko povezavo med slovensko prestolnico in Dubajem bo ponujal trikrat na teden, in sicer ob sredah, petkih in nedeljah, z odhodom v Dubaj ob 15:15.

flydubai_lectovo srce.JPG

www.peterirman.com

Vzpostavitev letalske povezave v Dubaj smo na ljubljanskem letališču pospremili s slavnostnim sprejemom, ki so se ga med drugim udeležili njegova ekscelenca veleposlanik RS v ZAE, prvi sekretar veleposlaništva ZAE s sedežem na Dunaju, predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in Ministrstva za zunanje zadeve ter predstavniki turistične panoge. Otvoritev povezave sta s simboličnim prerezom torte v barvah flydubaija obeležila gostitelja dogodka, Zmago Skobir, glavni poslovodni direktor Fraporta Slovenija in Ghaith Al Ghaith, glavni izvršni direktor prevoznika flydubai. Ob prihodu letala smo prve potnike sprejeli z nastopom Godbe Cerklje in jih posladkali z lectovimi srci.

  

Letalski prevoznik flydubai bo lete med Ljubljano in Dubajem izvajal pod skupno oznako z družbo Emirates ter tako potnikom preko vozlišča v Dubaju omogočil enostavno nadaljevanje letalskih potovanj do več kot 190 destinacij, vključno z Avstralijo, Kitajsko, Japonsko, Južno Azijo in ZDA.


Povratne letalske vozovnice iz Ljubljane v Dubaj so na voljo od 350 EUR naprej za ekonomski razred in od 1.700 EUR naprej za poslovni razred.

Ob prihodu novega prevoznika je Zmago Skobir, glavni poslovodni direktor Fraporta Slovenija dejal: “V veliko zadovoljstvo nam je, da bomo po letih prizadevanj na ljubljanskem letališču prvič pozdravili prevoznika flydubai. Verjamemo, da bo nova povezava pomembno prispevala h konkurenčnosti našega letališča. Zanimiva bo za slovenske potnike, prepričani pa smo, da bo privabila tudi tiste iz   širše regije. Veselimo se prihajajočih turističnih gostov iz Združenih arabskih emiratov, za katere je naša prelepa država privlačna destinacija čez vse leto. Nova povezava, ki sovpada z odprtjem novega potniškega terminala, daje dodaten zagon okrevanju prometa, ki ga je prizadela epidemija


Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor flydubaija, je ob vzpostavitvi nove linije dejal: »Navdušeni smo, da smo našo mrežo povezav v Evropi povečali na 20 destinacij v 17 državah, od katerih so imele mnoge zelo malo neposrednih povezav z Združenimi arabskimi emirati ali so bile brez njih. Direktni leti družbe flydubai v Ljubljano bodo okrepili vezi med našima državama in pomagali spodbuditi turizem, trgovino in naložbene priložnosti v prihodnosti. Veselimo se, da bomo na našem krovu lahko pozdravili potnike iz Slovenije, še posebej v času, ko se naše mesto pripravlja na otvoritev Expo 2020 Dubai, ki bo obiskovalcem odprl svoja vrata v začetku oktobra

flydubai_crew.JPG

www.peterirman.com

Njegova ekscelenca Oto Pungartnik, veleposlanik Republike Slovenije v Združenih arabskih emiratih, je ob tej priložnosti dejal: »Nova letalska povezava med Dubajem in Ljubljano bo pozitivno vplivala na rast turizma v obeh državah. Prepričani smo, da bodo turisti iz Združenih arabskih emiratov uživali v gostoljubju naših ljudi in v čudoviti zeleni naravi v Sloveniji, ki se nahaja med Alpami in Sredozemljem. Letalska povezava bo omogočila tudi nadaljnjo krepitev gospodarskih vezi in obsežno sodelovanje med prijateljskima državama.«


Jeyhun Efendi, višji podpredsednik komercialnega oddelka pri flydubai, je pospremil začetek letov v Ljubljano z besedami: »Zelo smo veseli prvega pristanka letala družbe flydubai na ljubljanskem letališču. O začetku naših direktnih operacij na slovenskem trgu smo imeli s strani naših potnikov ter partnerjev odlične povratne informacije in že sedaj vidimo dobre številke rezervacij. Prepričani smo, da bodo potniki uživali v priročni in zanesljivi storitvi flydubaija ter v udobni namestitvi v našem letalu Boeing 737 MAX, ki bo predvidoma letelo na tej liniji.«

flydubai_torta.JPG

www.peterirman.com

Brezplačna enodnevna vstopnica za obisk razstave Expo 2020

Potniki, ki bodo rezervirali let z letalom flydubai iz Ljubljane v Dubaj, bodo prejeli brezplačno enodnevno vstopnico za obisk razstave Expo 2020 Dubai, ki bo potekala od 1. oktobra 2021 do 31. marca 2022. Pobuda velja za vse rezervacije od 1. septembra dalje za potovanja v času trajanja Expa 2020.


Potniki pripravljeni na pot

V luči omejenih okoliščin potovanj svetujemo, da se pred potovanjem potniki dobro seznanijo z veljavnimi omejitvami pri prehajanju mej ter da svoje potovalne načrte prilagodijo sprejetim zdravstvenim in varnostnim standardom v izbrani državi.

Informacijsko vozlišče družbe flydubai je na voljo na naslovu  https://www.flydubai.com/en/plan/covid-19/


Varnostni ukrepi

Varnost naših potnikov je naša najpomembnejša prioriteta. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar smo s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da potrjeno zagotavljamo varne pogoje za potnike in zaposlene.


Prosimo, da se pred prihodom na letališče potniki seznanijo s sprejetimi ukrepi in tako potovanje začnejo varno in brez skrbi.


Na letališču zagotavljamo odvzem brisa na Covid-19 za potnike in ostale zainteresirane, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testu.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103