British Airways na ljubljansko letališče vrača lete v London

Zg. Brnik, 20. 8. 2021 -  Britanski prevoznik British Airways bo danes ponovno vzpostavil letalsko povezavo med ljubljanskim letališčem in največjim londonskim letališčem Heathrow. V britansko prestolnico bo sprva letel dvakrat tedensko, konec avgusta pa frekvenco letenja povečal.
IRM_8023.jpg

 

Na ljubljansko letališče se danes vrača britanski prevoznik British Airways, nosilec letalske alianse Oneworld. Ponudil bo lete na najbolj prometno letališče v Evropi, London Heathrow, in sicer sprva dvakrat tedensko - vsak petek in nedeljo, konec avgusta pa naj bi dodal še dve frekvenci – ponedeljek in sredo. Trenutno so leti napovedani do konca poletnega voznega reda.

BA_vozni_1920_1.jpg

 

Podrobnejši informativni vozni red si lahko ogledate tukaj.


Mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija je izrazil zadovoljstvo ob skorajšnji vrnitvi britanskega prevoznika: »Na ljubljansko letališče se vrača ena od najbolj priljubljenih povezav slovenskih letalskih potnikov. Veseli nas, da bo na njenih krilih spet okrepljena turistična in gospodarska vez med Slovenijo in Veliko Britanijo ter upamo, da bo ugodna zdravstvena situacija omogočila krepitev povezave s pogostejšimi leti.«

Kmalu, 8. septembra, naj bi povezavo z Londonom vzpostavil tudi nizkostroškovnik easyJet, z leti dvakrat na teden na letališče Gatwick. Težko pričakovana novost na ljubljanskem letališču pa je prihod prevoznika flydubai, ki bo 24. septembra ponudil neposredne lete v Dubaj.

Kljub počasnemu sproščanju omejitev pri potovanjih po svetu se ponudba letov na ljubljanskem letališču povečuje. Do konca oktobra si obetamo skupaj petnajst rednih letalskih povezav. Spodbudno je tudi, da se število letov na obstoječih destinacijah ves čas povečuje, obetavne pa so tudi že najave letov za zimsko sezono.

Trenutno lete v Slovenijo opravljajo spodaj našteti prevozniki:

  • Aeroflot (trikrat tedensko v Moskvo),
  • Air France (dnevno v Pariz),
  • Air Montenegro (dvakrat tedensko v Tivat),
  • Air Serbia (devetkrat tedensko v Beograd),
  • Brussels Airlines (petkrat tedensko v Bruselj),
  • Iberia (dvakrat tedensko v Madrid),
  • LOT Polish Airlines (šestkrat tedensko v Varšavo),
  • Lufthansa (petnajstkrat tedensko v Frankfurt),
  • Swiss International Airlines (petkrat tedensko v Zurich),
  • Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam),
  • Turkish Airlines (petkrat tedensko v Istanbul),
  • Wizz Air (dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi).

Poleg že omenjenih do konca poletne sezone pričakujemo še povezavo v Podgorico, ki jo bo ponudil Air Montenegro.

Čarterski promet          

Čarterski promet se je s privlačno ponudbo turističnih agencij v primerjavi s preteklo sezono okrepil. Med najbolj privlačnimi čarterskimi destinacijami ostajajo grški otoki, turška Antalija, Djerba v Tuniziji, egiptovski Sharm-El-Sheikh in Hurgada, Barcelona, Madeira in Tenerifi.  

Prometno pester julij

Usodo vračanja letalskega prometa na »predkoronske« ravni v Evropi še vedno močno zavira trenutna zdravstvena situacija, potovanja ostajajo obremenjena s številnimi omejitvami pri prehajanju meja. Spodbudno pa je, da smo na Letališču Ljubljana julija z več kot 66.500 potniki zabeležili prometno najživahnejši mesec letos, ki v primerjavi z julijem 2020 predstavlja 211-odstotno zvišanje. Čeprav število oskrbljenih potnikov še vedno močno odstopa od realiziranega pred nastopom epidemije, pa kaže, da povpraševanje po letalskih potovanjih okreva.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103